Kategorije

Ostali prispevki

prednosti dolgoročne hrambe dokumentov

Prednosti dolgoročne hrambe dokumentov

optimizacija poslovnih procesov

Optimizacija poslovnih procesov – 10 prepričljivih primerov iz prakse

Modul ODOS odsotnosti

Modul ODOS Odsotnosti

Modul ODOS Potni nalogi 

modul ODOS upravno poslovanje

Modul ODOS Upravno poslovanje

Modul ODOS VIP zavodi

Modul ODOS.VIP Zavodi: za zavode in druge javne ustanove

digitalizacija poslovanja

Pomembno je, da so dokumenti in podatki pregledno urejeni in hitro dostopni

Se vam izgubljajo pomembni dokumenti ali pa za njihovo iskanje porabite veliko časa? Ne veste, katera je zadnja verzija pogodbe? Morate čakati, da so podpisniki fizično prisotni na delovnem mestu, da lahko podpišejo dokumente? Se zgodi, da bi morali kdaj svoje delo opraviti tudi na daljavo, pa nimate pogojev za to?

Potem je zadnji čas, da se odločite za digitalizacijo vašega poslovanja.

Toda ali veste, kje začeti digitalno prenovo? Odgovor je pri pravem izvajalcu. Ampak kaj to pomeni?

Pri odločitvi za digitalizacijo poslovanja ali njegovo nadgradnjo je pomembno, da izberete izvajalca z izkušnjami, ki ponuja napreden in zakonsko skladen sistem, s katerim lahko digitalizirate čim več poslovnih procesov. Sistem mora omogočati tudi povezljivost z zalednimi sistemi, kar močno olajša vaše delo in pohitri sprejemanje odločitev.

Pomembno je tudi, da je sistem produkt lastnega razvoja ponudnika, saj si le tako lahko zagotovite prilagoditve in razvoj po meri. Ne pozabite se pozanimati tudi, kako so urejene poprodajne storitve, predvsem kar se tiče odzivnosti podpore uporabnikom. Slednja je namreč izrednega pomena za zadovoljstvo uporabnikov.

Če torej iščete učinkovit sistem za digitalizacijo poslovnih procesov, je informacijski sistem ODOS prava rešitev za vas.

ODOS je celovit informacijski sistem za upravljanje dokumentov in procesov, ki je v celoti produkt našega dela in razvoja ter kot tak prilagodljiv različnim potrebam uporabnikov ter vaši organizacijski shemi in poslovnim pravilom. S tem zagotavlja tudi skladnost vaših poslovnih procesov in upoštevanje internih pravil s strani uporabnikov. Z naprednimi funkcionalnosti, enostavnimi vnosi, optimiziranimi delotoki in zelo hitrim iskanjem, vam pomaga prihraniti čas, izboljšati postopke dela in povečati vašo produktivnost.  

ODOS vam zagotavlja enostaven in natančen vpogled v podatke in dokumente vaših poslovnih procesov, kar vam omogoča hitro in učinkovito odločanje in nadzor nad poslovanjem. S sistemom ODOS boste vzpostavili večjo preglednost poslovanja, bistveno olajšali delo ter poenostavili izmenjavo dokumentov in informacij znotraj in zunaj organizacije. Z možnostjo dela na daljavo ter elektronskim potrjevanjem in podpisovanjem, tudi preko mobilnih naprav, boste poskrbeli tudi za večjo fleksibilnost poslovanja.

ODOS je zanesljiv in preverjen sistem, ki je nastal v sodelovanju z uporabniki in ga dnevno uporablja več tisoč uporabnikov, od katerih prejemamo pozitivne odzive tudi zato, ker nudimo strokovno in odzivno službo podpore uporabnikom.

Prepričajte se, kako vam lahko informacijski sistem ODOS pomaga povečati učinkovitost in produktivnost vašega poslovanja. Pišite nam na prodaja@pia.si in z veseljem vam bomo svetovali kako digitalizirati vaše poslovanje.

Preberite tudi: