Izmenjava eRačunov

Izmenjava eRačunov je storitev, s katero omogočamo, da se prejeti eRačuni, ne glede na pot prejema zavedejo v knjigo prejete pošte v ODOS-u. Lahko se uredi tudi prenos v modul za potrjevanje prejetih računov, ali pa se prejeti računi prenesejo v potrjevanje v finančno aplikacijo. Prav tako lahko izdane eRačune, ki jih kreirate v finančni aplikaciji, pošiljate preko ODOS-a, in jih tako evidentirate v knjigo izhodne pošte v ODOS-u (potrebna je povezava s finančno aplikacijo). Modul za izmenjavo eRačunov zahteva Modul za vhodno in izhodno pošto.

Več o modulu

Izmenjava eRačunov

Zagotovljen je zapis eRačunov v knjigo prejete in poslane pošte, omogočena večja preglednost prejetih in izdanih eRačunov in urejena možnost nadaljnje avtomatizacije procesov.

Modul tudi preveri veljavnost elektronskega podpisa prejetih računov in omogoča masovno podpisovanje izdanih eRačunov. Omogočena je tudi izmenjava eRačunov v tuja omrežja.

Funkcionalnosti modula Izmenjava eRačunov

prikaz simbola za račun, znotraj je simbol za evro

Osnovni paket

 • masovni zajem papirnih prejetih računov s skeniranjem s pomočjo črtne ali QR kode,
 • zajem eRačunov, prejetih preko storitve BizBox, elektronske pošte ali portala UJPnet,
 • označba prejetih računov s podatki o prejemu,
 • zapis prejetih računov v knjigo prejete pošte,
 • preverjanje veljavnosti elektronskega podpisa prejetih računov,
 • možnost posredovanja prejetih računov v potrjevanje, če naročnik uporablja modul ODOS.Potrjevanje prejetih računov.

Napredni paket dodatno nudi še:

 • omogočajo poleg zajema prejetih eračunov tudi distribucijo izdanih eračunov,
 • možnost pošiljanja eračunov, izdanih v finančni aplikaciji, preko ODOSa v storitev BizBox, na elektronsko pošto, v bankart ali v portal UJPnet,
 • možno je masovno podpisovanje izdanih eRačunov v ODOSu, pred pošiljanjem,
 • nastavitev privzetega načina pošiljanja eRačunov za vsakega poslovnega partnerja,
 • izmenjava eRačunov omogočena tudi v tuja omrežja.

Preberite več o sistemu ODOS

ODOS REFERENCE: Vaše zadovoljstvo je naša motivacija

Stopite v stik z nami

Z veseljem vam bomo predstavili sistem ODOS,
pokazali kako deluje, odgovorili na vaša vprašanja in vam
pripravili informativno ponudbo.

Alma Rehberger ODOS skrbnica modulov

Alma

Natalija

Peter Čurč ODOS skrbnik modulov

Peter

Matjaž

Vsi moduli in povezave sistema ODOS

Modularna zasnova sistema ODOS omogoča elektronsko izvajanje različnih procesov v organizaciji, prilagodljivost različnim potrebam uporabnikov ter preprosto nadgrajevanje sistema z rastjo potreb poslovanja. Z velikim naborom modulov in povezav z drugimi sistemi omogoča, da imajo uporabniki v enem sistemu dostop do vsega, kar se nanaša na njihovo delo in poslovanje. Moduli sistema ODOS so lahko samostojni ali medsebojno povezani.

Ker želimo uporabnikom sistema ODOS kar najbolj olajšati delo, ODOS povezujemo tudi z drugimi sistemi in aplikacijami v organizaciji. Izvedenih imamo že veliko povezav, vedno pa smo odprti tudi za nova povezovanja. Prav povezljivost sistema ODOS z drugimi sistemi in aplikacijami je njegova velika prednost, saj tako omogoča delo in izmenjavo podatkov preko enotne vstopne točke, ki jo predstavlja ODOS. S tem omogoča, da imajo uporabniki, v enem sistemu, dostop do vsega, kar se nanaša na njihovo delo, s čimer zagotovi tudi visoko stopnjo preglednosti in zanesljivosti.

Zadovoljni uporabniki so naše vodilo

Povezani moduli

Prenesite si svoj izvod predstavitvenega letaka

Prenesite predstavitveni letak informacijskega sistema ODOS in odkrijte prednosti in rešitve, ki vam bodo olajšale vaše delo.

Zaupajte nam vaš elektronski naslov in letak bo vaš v nekaj sekundah. Obljubimo, da bomo vaše podatke skrbno varovali ter uporabili zgolj za obveščanje o naših ponudbah in novostih.

  Strinjam se z uporaboosebnih podatkov*

  prikaz brošure za predstavitev modulov sistema odos, na sliki je besedilo: Izberite certificiran in zakonsko skladen informacijski sistem