Kategorije

Ostali prispevki

Modul ODOS odsotnosti

Modul ODOS Odsotnosti

Modul ODOS Potni nalogi 

modul ODOS upravno poslovanje

Modul ODOS Upravno poslovanje

Modul ODOS VIP zavodi

Modul ODOS.VIP Zavodi: za zavode in druge javne ustanove

digitalizacija poslovanja

Pomembno je, da so dokumenti in podatki pregledno urejeni in hitro dostopni

modul odos pogodbe

Modul ODOS Pogodbe

modul ODOS naročilnice

MODUL ODOS NAROČILNICE

Predstavljamo vam mnenje Petra Čurča, našega vodja projektov, ki z vami deli svoje navdušenje in izkušnje.

Izpolnitev obrazca za naročilnice je v ODOS-u “mala malica”. 🙂

Z enostavnim dodajanjem nove naročilnice, lahko le to povežemo z zadevo iz modula Upravno poslovanje, VIP Zavodi in VIP. V tem primeru se določeni podatki samodejno izpolnijo. Takrat uporabniku predstavlja izpolnitev naročilnice minimalen vnos podatkov. Vnesemo zgolj KAJ NAROČAMO in za KAKŠNO VREDNOST. V kolikor je omogočena POVEZAVA S FINANČNO APLIKACIJO, pa skrbnik naročilnic takoj vidi, na katerem stroškovnem mestu in kontu še ima denarna sredstva na voljo. Vnesemo samo še rok dobave in način pošiljanja naročilnice. 

Za ta čas digitalizacije, lahko rečem, da gre več kot 95% naročilnic iz hiše po elektronski poti. tako izpolnjena naročilnica pride v odobritev nadrejenemu, le-ta pa jo enostavno v ODOS-u z uporabo modula Naročilnice podpiše s svojim certifikatom.

V tem primeru je elektronsko podpisana naročilnica takoj poslana dobavitelju na njegov elektronski naslov. Zabeleži se tudi v knjigo poslane pošte. In v kolikor imamo povezavo s finančno aplikacijo, se sredstva avtomatsko odštejejo iz izbranega stroškovnega mesta in konta v finančni aplikaciji. Prav tako pa je podpisana naročilnica tudi vidna v finančni aplikaciji. Da lahko enostavno in hitro iščemo po vseh naročilnicah pa verjetno ne rabimo niti omenjati.

Več o modulu ODOS Naročilnice si lahko preberete na tej povezavi.

Na voljo smo vam za dodatne nasvete in pomoč pri digitalizaciji vašega poslovanja. Kontaktirajte nas na mail prodaja@pia.si in z veseljem se bomo odzvali na vaše povpraševanje.

Avtor članka: Peter Čurč, vodja projektov v PIA d.o.o.