Kategorije

Ostali prispevki

prednosti dolgoročne hrambe dokumentov

Prednosti dolgoročne hrambe dokumentov

optimizacija poslovnih procesov

Optimizacija poslovnih procesov – 10 prepričljivih primerov iz prakse

Modul ODOS odsotnosti

Modul ODOS Odsotnosti

Modul ODOS Potni nalogi 

modul ODOS upravno poslovanje

Modul ODOS Upravno poslovanje

Modul ODOS VIP zavodi

Modul ODOS.VIP Zavodi: za zavode in druge javne ustanove

DIGITALNO BREZ MEJA: Spoznajte prednosti in pasti digitalne preobrazbe

Poročilo o uspešno izvedenem webinarju

V podjetju PIA d.o.o. smo konec februarja in prve dni marca, uspešno izvedli kar dva brezplačna webinarja z naslovom Digitalno brez meja. Namenjena sta bila vsem podjetjem in javnopravnim organizacijam. Naša projektna vodja Natalija Šketa je z občinstvom delila dragocene informacije, ki smo jih pridobili na podlagi naših več kot 30-letnih izkušenj, več kot 250 izpeljanih projektih digitalizacije ter več kot 10.000 uporabnikih naših informacijskih rešitev.

Digitalizacija poslovanja je v današnjem času postala nujna in neizogibna za vsako organizacijo, zato smo na webinarju predstavili številne prednosti, ki jih prinaša digitalizacija, kot tudi pasti, v katere se lahko ujamete, če pri sprejemanju tovrstnih odločitev niste pazljivi. Udeleženci so se seznanili s koraki, potrebnimi za uspešno uvedbo digitalizacije, pa tudi z rešitvami, ki jih uporabljajo že številne organizacije, ki so svoje poslovanje že uspešno digitalizirale.

Digitalizacija poslovanja prinaša številne prednosti, ki nam omogočajo hiter in varen dostop do podatkov, kadarkoli in kjerkoli, če imamo možnost povezave z internetom. Vsi podatki so namreč zbrani na enem mestu in hitro dostopni. Optimizacija poslovanja pohitri in poenostavi delo ter naredi poslovanje preglednejše.

Z digitalizacijo je preglednost poslovanja dosegla izjemne napredke in kot taka je nujno potrebna in neizogibna za vsako organizacijo, tako v javnem kot zasebnem sektorju. Vsekakor digitalni način dela močno razbremeni zaposlene in odpravi ozka grla ter možnost človeških napakDelovne postopke lahko s pomočjo digitalizacije in optimizacije zapeljemo drugače, uporabnikom bolj prijazno in bolj učinkovito z vidika uspešnosti poslovanja.

Z digitalizacijo si zagotovite tudi, da je ugodeno zakonodajnim zahtevam ter  vašim internim pravilnikom in da so v sistem vneseni vsi, za poslovanje obvezni podatki, s čimer pripomorete k večji preglednosti poslovanja ter k lažjemu in hitrejšemu odločanju.

Vendar pa digitalizacija ne pride vedno brez izzivov. Največja ovira pri digitalizaciji smo pravzaprav ljudje, saj radi živimo v coni udobja in se bojimo iz nje izstopiti. Pomembno je tudi, da gledamo na vložek v digitalizacijo dolgoročno, saj se nam bo čez čas zagotovo poplačal. Najpomembnejša pa je   varnost naših podatkov. Vse to je obvladljivo, če smo kot posamezniki dobro organizirani in odgovorni ter sodelujemo z zaupanja vrednimi izvajalci.

Če ste pripravljeni na digitalno preobrazbo vaše organizacije, se obrnite na nas. Pri podjetju PIA d.o.o. vam nudimo vrhunske rešitve, ki vam bodo pomagale doseči vaše cilje in uspeh v digitalni dobi.

Če imate še kakšno vprašanje, ki ga niste uspeli zastaviti na naših webinarjih, smo vam za pomoč in svetovanje glede digitalizacije poslovanja z veseljem na voljo na prodaja@pia.si. Za vas pripravljamo tudi mailinge, strokovne članke in nove webinarje. Spremljajte nas na www.pia.si in www.odos.si in na naših družbenih omrežjih.