Večstopenjska avtentikacija: Nova aplikacija za elektronsko podpisovanje

Sistem ODOS nenehno nadgrajujemo z novimi naprednimi možnostmi. Zato smo naredili korak naprej pri elektronskem poslovanju. Uporabnikom je sedaj tako na voljo nova aplikacija ODOS+.

ODOS+ združuje dve pomembni funkcionalnosti: 

  1. ODOS+ kot mobilna aplikacija (nadomesti ODOSign) uporabnikom sistema ODOS omogoča elektronsko podpisovanje dokumentov in elektronske odobritve različnih obrazcev v sistemu ODOS, preko pametnih mobilnih naprav (tablice, telefoni) s sistemoma iOS ali Android
  2. Namizna (desktop) aplikacija ODOS+ (nadomesti ODOS.Komunikator) za Windows, omogoča zajem dokumentov v sistem, pripravo dokumentov za elektronsko podpisovanje in samo izvedbo elektronskega podpisovanja, asistenco pri urejanju vsebine wordovih dokumentov, kopiranje dokumentov preko odlagališča in razdeljevanje PDF dokumentov.

Uporabniki sistema ODOS najdejo natančna navodila za ODOS+  na pozdravni strani v svojem sistemu ODOSu, za dodatna pojasnila je na voljo tudi naša Služba podpore uporabnikov na elektronskih naslovih: podpora@pia.si ali support@pia.si.

Kaj vse pridobite z aplikacijo ODOS+ za elektronsko podpisovanje na pametnih mobilnih napravah?

Elektronsko podpisovanje ter odobritev elektronskih obrazcev in zadev nastalih v sistemu ODOS še nikoli ni bilo tako enostavno kot z novo mobilno aplikacijo ODOS+. Zdaj lahko svoje dokumente podpišete kadarkoli in kjer koli, saj vam mobilna aplikacija ODOS+ omogoča elektronsko podpisovanje na vaši pametni mobilni napravi, ne glede na to, ali uporabljate sistem iOS ali Android.

Poleg tega aplikacija omogoča elektronsko podpisovanje s faksimili in ploščico digitalnega certifikata, kar zagotavlja še večjo fleksibilnost. Z aplikacijo ODOS+ boste vedno na tekočem, saj boste v aplikaciji obveščeni o novih dokumentih in zadevah, ki jih je potrebno podpisati.

Aplikacija je izjemno priročna za uporabo na sestankih, službenih potovanjih ali celo na dopustu, ko nimate dostopa do računalnika. Namestitev je preprosta, uporaba pa še lažja.

Ne dovolite več zamud in zapletov pri elektronskem podpisovanju dokumentov, mobilna aplikacija ODOS+ je tu, da vam pomaga pri tem hitro in enostavno! Čim prej si jo priskrbite.

Seveda elektronsko podpisovanje in elektronsko poslovanje na splošno ne moreta dobro in učinkovito delovati brez varnosti. Več o varni uporabi spletnih aplikacij si preberite v članku: Večstopenjska avtentikacija: Ključ do varne uporabe spletnih aplikacij, tudi sistema ODOS.